GOUD
€ 70.263
per kilo
ZILVER
€ 816
per kilo

SCHRIJF JE HIER TIJDIG IN - 18/04/2024 INFOAVOND OVER INVESTEREN IN GOUD & ZILVER

 

HET "GELD DOOR SCHULD SYSTEEM"

geld door schuld systeem

Ik weet uit ervaring dat dit een moeilijke wordt. Daarom dat ik ga trachten het zo simpel mogelijk uit te leggen. Ons huidige financiële of monetaire systeem is een systeem dat bestaat als zijnde “geld door schuld”. Dat wil zeggen: al het geld zoals we dat vandaag kennen, zowel in papiervorm als in digitale vorm, komt enkel tot oorsprong door schuld.

Anders gezegd, iedere 100 euro, 50 euro of 1 euro ( ook andere valuta ) die momenteel in omloop is op de wereld is ooit ergens geleend geweest door iemand in oorsprong. Zowel landen, overheden als commerciële banken moesten ( en moeten nog steeds ) van bij de start van het huidige systeem een aanvraag tot lening doen om aan geld te geraken. Dit bij de centrale banken van deze wereld, die zoals u weet uit vorige mails, in handen zijn van private bankiers sinds 1913.

Landen, overheden of commerciële banken maken dan een akkoord met deze centrale banken dat ze het ontleende kapitaal over een bepaalde periode en met een bepaalde interest zullen terug betalen.

De landen, overheden en commerciële banken betalen met deze gelden allerlei dingen. De overheid bijvoorbeeld betaalt zijn overheidswerknemers, de sociale plannen en voorzieningen zoals ziekteuitkeringen en werkloosheidsuitkeringen, defensie investeringen, openbare werken zoals aanleg van wegen enz. De commerciële banken lenen deze bedragen verder aan zowel particulieren als bedrijven om bijvoorbeeld een huis met te kopen, een auto met te kopen, een bedrijfspand te bouwen enz. Op die manier komt dit in oorsprong ontleende geld in omloop en in roulatie.

Wat u nu in eerste instantie goed moet begrijpen en doorhebben is dat iedere euro of andere valuta altijd ergens iemand zijn schuld is en blijft.

Ook als u bijvoorbeeld zou reageren met het idee “ik heb nergens schulden en toch geld, hoe kan dat dan?”. Dit is een automatische reflex. Het hoeft ook niet dat U ergens schuld heeft, maar u moet beseffen dat indien u of iemand anders geld heeft, dat iemand ergens op de wereld deze in oorsprong heeft ontleend. Anders bestond deze euro vandaag niet. Als u dit niet laat bezinken en doorheeft, moet u nog niet verder lezen, want dan geraakt u niet mee.

Ben je wel mee?

Als je mee bent, dan besef je vanaf hier en vandaag dat uitspraken zoals: “we moeten onze schulden helemaal afbouwen indien mogelijk”…… “Als ze nu eens een deel van de schulden van dit of dat land zouden kwijt schelden”…. OF “we moeten de schulden in de Eurozone of de wereld met de helft naar omlaag krijgen”… pure onzin zijn.

Men tracht de mensen met ingewikkelde theorieën dom te houden en menig politieker, econoom, inclusief het IMF en de voorzitters van centrale banken verkopen dergelijke onzin meerdere keren per dag in de media, waarvan de overgrote meerderheid goed weet dat ze onzin aan het uitkramen zijn.

Want als je het eerste deel van deze mail goed begrepen hebt, dan weet je dat schuld recht evenredig is aan geld. Schuld en geld zijn als materie en anti materie. Voeg je ze samen, dan wordt het NIETS. M.a.w. men kan enkel schulden uit de wereld halen, indien ze het gelijke bedrag aan gelden uit de wereld halen. Nog kan jou (te snelle) reactie nu zijn, aja natuurlijk maar dan is er toch schuld weg. En ja dit klopt, maar je vergeet iets.

Ik ga het toelichten met een simpel voorbeeld: Een persoon (1) leent 300.000 € om een huis te kopen. Deze persoon betaalt met dit geld de huidige eigenaar (2) van het huis. De persoon (2) die dit geld heeft ontvangen heeft recht op dit geld en het wordt dus zijn geld. Zijn eigendom. Dus hij heeft op zijn niveau GEEN schuld. M.a.w. wanneer we de schuld van persoon (1) zouden willen weg werken of verlagen, kan dit ALLEEN maar indien we dit bedrag van persoon (2) zouden afnemen…..

Nu kan het zijn dat je nog niet mee bent en nog steeds een oplossing voor jezelf probeert te vinden. Het kan zijn dat je niet gelooft dat dit kan of zo is. Je zou kunnen denken, ja maar wacht eens even, als persoon (1) nu werkt en inkomen heeft, dan kan hij met dat geld toch zijn “schuld” weg werken? Of als hij nu zijn huis verkoopt aan een derde, dan kan hij met dat geld toch zijn schuld weg werken…. Ja en neen. Ja, persoon (1) zijn schuld zou (gedeeltelijk) weg zijn, maar NEEN, niet de schuld in het algemeen. Want de gelden die zijn werkgever hem betaalt voor zijn geleverde prestaties of het geld dat de “derde” zou betalen voor het huis zijn op zich ook weer ontleend.

DE GAP van 300.000 € PLUS interest blijft een open post in de globale wereldwijde boekhouding.

Ik hoop dat je met dit voorbeeld meermaals te overpeinzen inziet en laat bezinken hoe de wereld er echt uitziet op niveau van geld en schuld. Ik ga het hier vandaag al bij laten want ik weet uit ervaring dat dit een moeilijk te begrijpen verhaal is voor veel mensen. We zijn totaal anders geconditioneerd, we zijn totaal anders onderwezen en het wordt ons iedere dag bewust en onbewust totaal anders verteld. Dus ik geef je tijd om alleen DIT vandaag goed uit te spitten. Want als je hiermee niet volledig mee bent, kan je het vervolg dat komt ook nooit meer begrijpen.

OPDRACHT VANDAAG:

Google en YouTube op:

-          Is al het geld schuld?
-          Geld door schuld systeem
-          Is money created out of Debt?
-          The danger with money created out of debt

Vandaag begrijpt u misschien nog niet waarom u goed zou moeten begrijpen waarom al het geld in de wereld schuld is. Of wat uw nadeel of voordeel daarvan kan zijn. Toch kan ik alleen maar aanraden hierover voldoende op te steken, want samen met het vervolg dat komt, zal u begrijpen waarom er 1000% zeker een nieuwe financiële crisis komt en zal u zelfs zo ongeveer kunnen inschatten wat daarvan de gevolgen zijn. Beter dan de gemiddelde politicus en econoom zelfs…..

Begrijp je het niet helemaal? Je mag me altijd mailen met vragen. Ik beantwoord ze zoveel ik kan. Ik tracht alle binnen de week te beantwoorden, maar bij sommige mails zijn het honderden vragen die ik krijg, dus kan het wat langer duren.

Volgende keer gaan we dieper in op de cijfers. We gaan zien waar de wereld in zijn geheel vandaag staat wat betreft schulden en geld. Bijkomend gaan we zien waarom de wereld in zijn geheel in een vicieuze negatieve financiële cirkel zit waar geen uitweg meer uit is.

En je weet, moest u ondertussen reeds meer willen weten over de mogelijkheden van fysiek goud of zilver, kan u uiteraard altijd een aanvraag indienen via deze link.

Wil je gratis een informatieavond van ons bijwonen? Dan kan je inschrijven voor de eerstvolgende avond via deze link.

GOUDBAREN KOPEN >
GOUDEN MUNTEN KOPEN >
ZILVEREN MUNTEN KOPEN >
INVESTEREN IN GOUD MET 100% ZEKERHEID EN 130% TERUGKOOPGARANTIE >